Genç Dönüşüm - Atık Pil Projesi´ ne Okulumuzdan Destek

Öğrencilerimiz toplamış oldukları atık pilleri Genç Dönüşüm - Atık Pil Projesi yürütücüsü İlçemiz Geçlik Liderine teslim ettiler.

07.12.2018 259

Niçin atık pil topluyoruz?

Atık piller; kâğıt, metal ve cam gibi atıklara göre daha az hacme sahip olmalarına rağmen, doğal yaşama ve insanlığa onlardan binlerce kat fazla zararlı ağır metaller içerir.

Piller, cep telefonundan saate, oyuncaktan kumandaya, diz üstü bilgisayardan işitme cihazlarına, fotoğraf makinelerine kadar hayatımızı kolaylaştıran sayısız cihazın yanı sıra, kredi kartlarının içerisinde, araç kumandalarında, ışıklı çocuk ayakkabılarında, ses çıkarabilme özelliğine sahip kupa bardaklarda, hesap makinelerinde ve hatta medikal sektörde bile ( örn: ateş ölçer, tansiyon aleti) pil kullanılmaktadır.

Piller çöpe atıldığı zaman katı atık depolama sahasında zamanla bozulur içerisindeki bazı tehlikeli ve zararlı maddeler serbest hale geçerek çevreye ve insan sağlığına zarar verir.