KTS Aralık – Ocak Faaliyeti

Okulumuz Fen Bilimleri Öğretmeni Yasemin ÇETİNARSLAN KTS faaliyetleri kapsamında okulumuz yönetici ve öğretmenlerine güvenli internet kullanımı ile ilgili ZOOM platformu üzerinden sunum yaptı. Yasemin ÇETİNARSLAN kişisel verilerin, kişinin kimlik yapısını ortaya koyan ve kişiye ozel bilgiler olarak tanımlanabileceğini söyledi. Bu yüzden kişisel veriler ve kişisel verilerin güvenliği ve gizliliği uzun zamandır onem arz eden bir konu olarak gündeme gelmiştir yorumunda bulundu. Kişisel veri kavramının sadece ad, soyad, doğum yeri, doğum tarihi gibi bilgilerden oluşmadığı ayrıca kişilerin fiziksel, sosyal, kültürel, ekonomik, psikolojik tüm bilgileri kapsadığı ifade edilmiştir. Bu kapsamda kişinin kimlik bilgilerine ek olarak, vatandaşlık numarası, vergi numarası, pasaport numarası, sosyal güvenlik numarası, sürücü belgesi numarası, taşıt plakası, ev adresi, iş adresi, e-posta adresi, telefon numarası, faks numarası, ozgeçmişi, fotoğrafı, videosu, genetik bilgileri, kan grubu, kriminal geçmişi ve adli sicil bilgileri gibi kişinin belirli veya belirlenebilir olmasını sağlayan tüm bilgiler de kişisel veri sayılabilmektedir. Bu nedenle internet ortamında bu ve buna benzer bilgiler paylaşılırken dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

24.12.2021 158

24-01-202224-01-2022